L’atur baixa més d’un 20 % a l’Ametlla de Mar en taxa interanual

Comparteix

Aquest últim mes de març, una vintena de persones que estaven a l’atur han aconseguit feina a l’Ametlla de Mar i gairebé un centenar en comparació el març de 2021, el que representa prop d’un 22 % de disminucióen taxa interanual.

En mitjanes anuals, el 2021 ha registrat un 2,5 % menys d’atur que el 2020.

L’Ametlla de Mar ha finalitzat el mes de març amb 354 persones aturades, el que representa una disminució de gairebé un 6 % respecte al mes passat i un 21,5 % amb relació al mateix mes de l’any passat. Pel que fa a les mitjanes anuals, l’atur es va recuperar lleugerament l’any 2021, després que el 2020 es registressin unes xifres d’atur altes, que no s’havien obtingut des de 2016.

Segons l’Observatori del Treball del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, a l’Ametlla de Mar hi ha 22 persones menys a l’atur comparat amb el mes passat, i 97 persones menys respecte el març de 2021, quan hi havia 451 persones aturades.

El gruix d’aturats al municipi es concentra al sector de serveis, responent a la falta d’ocupació durant la temporada baixa turística. Així i tot, les xifres d’aquest mes de març són molt positives, dins la crisi que ha provocat la pandèmia de coronavirus, ja que demostren una recuperació econòmica notable al municipi i alhora una contractació elevada fora de la temporada alta.

El regidor de Formació i Treball, Joan Borràs, especifica que, aquest mes de març, s’han contractat un total de 173 persones a la població.

Segons les mitjanes anuals d’IDESCAT, el 2021, l’Ametlla de Mar va registrar un 2,5 % menys d’atur que el 2020, quan es va arribar a una mitjana de 408,1 persones aturades. Una xifra elevada provocada per l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, que no es registrava des de 2016, quan la mitjana va ser de 406,8.

Just abans de l’any de l’esclat de la pandèmia, el 2019 es va arribar a la mitjana de 325,8, -una dada positiva rècord en els últims deu anys-. De fet, la tendència en els últims cinc anys ha estat de disminució de l’atur i s’espera poder anar recuperant aquestes xifres amb la futura instal·lació de noves empreses tant públiques com privades al municipi.

Comparteix