Comencen les obres de la variant al tram de la canonada del CAT que va rebentar a l’Ametlla de Mar

Comparteix

El Consorci adjudica el projecte a Aquambiente Servicios per 1,2 MEUR

Les obres per construir una variant que substituirà “el tram crític” de la canonada principal del minitransvasament de l’Ebre – que va rebentar l’11 de desembre a l’Ametlla de Mar ja han començat. Segons el CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques), com també va passar a l’Ampolla el 2020, els trencaments els va produïr la corrosió dels clorurs externs que provenen d’aigua de reg salobre.

La nova variant del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) desviarà l’actual traçat en aquest “punt negre” amb una nova canonada de 375 metres i 1600 mm de diàmetre. El projecte s’ha adjudicat a l’empresa Aquambiente Servicios per poc més d’1,2 milions d’euros. La nova variant entrarà en servei a finals de juny.

La corrosió que ha patit la canonada del minitransvasament i que ha col·lapsat dos cops, a l’Ampolla i a l’Ametlla de Mar, l’ha produït l’aigua de rec de les finques per on transcórrer la xarxa del Consorci. Aquesta aigua salobre acumula un elevat grau de clorurs i, al llarg dels anys, provoca corrosió als cables d’acer de la canonada de formigó pretensat amb el qual es van fabricar les canonades als inicis de l’explotació del CAT.

Comparteix