Entra en vigor la nova llei de trànsit, amb un enduriment de les sancions

Comparteix

Utilitzar el mòbil o tirar una cigarreta per la finestra del cotxe pot suposar la retirada de fins a sis punts del carnet de conduir.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha plantejat una nova llei de trànsit, circulació i seguretat viària, que entra en vigor aquest dilluns, 21 de març, i que implica un enduriment en les sancions per a determinades conductes temeràries al volant.

Entre els canvis principals hi ha la penalització per l’ús del mòbil mentre es condueix i només per subjectar-lo amb la mà, encara que no se n’estigui fent ús. A partir d’ara, la sanció serà el doble que abans i suposarà l’eliminació de sis punts.

No utilitzar el cinturó de seguretat, el casc o altres sistemes de retenció també podrà fer perdre fins a quatre punts del carnet de conduir, un més que fins ara, i una multa de fins als 200 euros. La nova normativa també sanciona els conductors que tirin a la via, o als entorns, objectes que puguin produir incendis o accidents. D’aquesta manera, tirar una cigarreta per la finestra pot fer perdre sis punts del carnet.

L’ús de detectors de radars passa a ser considerat una infracció greu i, com amb la norma dels mòbils, a partir d’ara també se sancionarà tot i que no s’estigui fent servir. La multa és de fins a 500 euros i suposarà la retirada de tres punts del carnet.

Per últim i una de les novetats que més polèmica ha generat és l’eliminació del marge de 20 km/h respecte de la velocitat màxima de la via, si es volia avançar un vehicle.

Comparteix