Seguiment de la vaga a l’educació desigual als centres locals

Comparteix

El claustre de l’Escola Sant Jordi va decidir concentrar la vaga en dijous, per tal que tingués més ressò en l’àmbit del municipi. Mentre que a l’Institut Candelera, el seguiment ha estat desigual i decreixent.

Aquest dijous és la tercera jornada de la vaga d’educació de cinc dies convocada pels principals sindicats del sector educatiu. A l’Escola Sant Jordi, aquest dijous, un 43% del professorat ha secundat la vaga, sent el dia de més seguiment. Mentrestant, a l’Institut Candelera, el seguiment ha estat desigual i decreixent.

Els sindicats educatius de Catalunya protesten contra les últimes decisions del Departament d’Educació, com ara el nou currículum escolar, el sistema d’avaluacions i el canvi del calendari per al curs que ve. A banda també reclamen un augment de la inversió en matèria d’educació, menys retallades i més drets laborals, l’estabilització del personal interí i pacte d’estabilitat, la defensa de la immersió lingüística i per últim, la dimissió de Gonzàlez-Cambray i negociació real, ja que els sindicats acusen el conseller de tenir una actitud autoritària i d’haver imposat mesures sense consens.

A l’àmbit municipal, el claustre de l’Escola Sant Jordi va decidir concentrar el seguiment de la vaga en dijous, per tal que tingués més ressò en l’àmbit del municipi. En vistes de l’alt seguiment d’aquest dijous, l’assistència de l’alumnat ha estat d’un 62,9%. La directora del centre, Fàtima Garcia, explica que no es garanteix el desenvolupament habitual de les classes.

Pel que fa a l’Institut Candelera, el seguiment de l’aturada ha estat molt desigual i cada dia ha anat a menys, ja que el primer dia va ser del 22% i a mesura que han anat passant els dies, el seguiment ha estat del 12% i del 6% l’últim dia. Més enllà de la participació, el director del centre, Benjamí Torné, defensa el malestar general del sector.

La vaga d’educació ha estat convocada pels sindicats USTEC, CCOO, UGT, la Intersindical, Professors de Secundària, la CGT i la USOC, amb diverses mobilitzacions i protestes a les ciutats d’arreu del país. I es preveu repetir la protesta els dies 29 i 30 de març.

Comparteix