L’Ametlla de Mar treballa per desenvolupar projectes pel Fons de Transició Nuclear

Comparteix

El passat 3 de març va tenir lloc una reunió per presentar el nou Fons de Transició Nuclear al món local, amb els alcaldes dels municipis afectats pel futur tancament de les centrals nuclears, entre els quals hi ha l’Ametlla de Mar.

Després de la primera reunió de treball sobre el Fons de Transició Nuclear, dotat amb 24 milions d’euros i creat per la Secretaria d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, l’Ametlla de Mar comença a treballar per presentar projectes que ajudin a generar un teixit socioeconòmic alternatiu, davant del futur tancament de les nuclears.

L’objectiu d’aquesta primera reunió va ser construir un marc de creació d’ocupació com a alternativa per als territoris afectats pel tancament de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós, entre ells l’Ametlla de Mar. Això serà possible a través del finançament de projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació alternatius.

En aquest reglament de funcionament hi participaran els diferents agents implicats. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, ha explicat que ara s’ha d’aprovar el reglament i començar a treballar amb els projectes.

A partir d’aquest moment, es mantindran diverses reunions en aquesta línia per tenir aprovat, aquest reglament, al marc del tercer trimestre de 2022 i tenir un pla d’inversions a finals d’any per al 2023.

Comparteix