Es reactiva el servei de neteja setmanal del GR-92

Comparteix

De moment, un operari de la brigada municipal s’encarrega de retirar els residus recorrent un cop per setmana, diferents trams del GR-92 comprès entre l’Àlia i l’Almadrava.

La regidoria d’Obres i Serveis ha posat en marxa, aquesta setmana, el servei de neteja setmanal del Camí de Ronda de l’Ametlla de Mar. Es tracta d’un servei que s’ofereix davant del període de més afluència de gent, amb l’objectiu de posar a punt i mantenir en bon estat el sender de la costa, i alhora poder localitzar punts que requereixin actuacions de millora.

Enguany, la regidoria de Medi Ambient ha decidit anticipar el servei de neteja setmanal, que s’oferia normalment després de Setmana Santa, per tal d’anar posant a punt, mica en mica, aquest sender tan concorregut. El servei, de moment, és encapçalat per un operari de la brigada municipal que s’encarrega de retirar els residus recorrent tot el tram del GR-92 comprès entre l’Àlia i l’Almadrava.

El regidor d’Obres i Serveis, Vicenç Llaó, fa una crida a la ciutadania per ser més respectuosos amb l’entorn i no llençar deixalles.

La idea és ampliar el servei a dues persones, com es feia habitualment, després de Setmana Santa, que és quan preveu més afluència de gent.

Pel que fa a les platges principals del municipi, abans de Setmana Santa, també està previst fer la posada a punt i netejar-les, perquè les persones puguin gaudir d’aquest actiu turístic. Així ho explica Llaó.

L’Ajuntament continua reclamant a les administracions, que tenen les competències de tot el litoral, que millorin els danys ocasionats pels diversos temporals, tant a les platges com als trams del GR-92. En el cas que no es puguin resoldre per la seva part, la regidoria de Medi Ambient haurà de continuar emprant recursos propis per deixar a punt i mantenir aquests actius turístics.

Comparteix