Els fruits de l’hort escolar es vendran en un mercat solidari, en suport a Ucraïna

Comparteix

L’hort de l’Escola Sant Jordi ja ha donat els seus fruits i enguany, es posaran a la venda en un mercat solidari, per poder col·laborar i donar suport a Ucraïna.

Aquest curs, l’Escola Sant Jordi ha pogut reprendre el projecte de l’hort que havia quedat paralitzat temporalment per la pandèmia de la Covid-19. Amb l’arribada de la primavera, ja es poden veure els seus fruits, uns fruits que enguany  es vendran en un mercat solidari per donar suport a Ucraïna.

Després de treballar amb tot el procés de plantació, des de la preparació de la terra fins a obtenir els seus fruits, el pròxim dimarts, els alumnes de l’Escola Sant Jordi vendran les verdures i les fruites collides a l’hort, en un mercat solidari, que enviarà els diners recol·lectats a Ucraïna, per donar suport els ucraïnesos i ucraïneses que estan en guerra.

El projecte, a banda de rebre el suport de l’AMPA, de l’Ajuntament i de la Residència l’Onada, enguany també ha comptat amb la participació del centre de menors estrangers no tutelats del municipi.

La directora del centre, Fàtima Garcia, explica que és un projecte versàtil que inclou diversos àmbits d’aprenentatge i que ha anat creixent i evolucionant.

El projecte de l’hort escolar es remunta el 2018, quan es va decidir fer una plantació d’uns 20 m2, en un espai exterior de 50 m2 situat entre el centre i la Residència l’Onada, per compartir la seva gestió amb els usuaris del centre de gent gran, i així potenciar la socialització, l’entesa i la transmissió de coneixements i valors entre les generacions.

Ara, però amb la Covid-19, els avis i les àvies no hi participen activament per no mesclar-se amb els més menuts. Tot i així, afortunadament, gràcies a la proximitat de l’espai, poden veure de lluny com treballen els xiquets i xiquetes.

L’espai permet estar en contacte amb la natura i treballar en equip. Esther Bernal, professora i coordinadora del projecte, comenta que el grup de suport intensiu per a l’escolarització inclusiva (SIEI) és l’encarregat de coordinar el projecte i ensenyar la resta d’alumnes.

A banda, l’Ajuntament també hi participa proporcionant recursos i materials necessaris. A principi de curs, per exemple, es va passar el motocultor, es va instal·lar una porta al carrer Camarles per facilitar l’accés a l’hort i es va oferir una caseta per guardar les eines de treball. Els alumnes repassen els fruits que de l’hort i remarquen que són fruits ecològics.

El mercat, obert a tothom, serà el pròxim dimarts a les 13.30 h, davant de l’entrada principal de l’Escola Sant Jordi.

Comparteix