Primer enviament cap a Ucraïna de material de primera necessitat recollit a l’Ametlla de Mar

Comparteix

El material està previst que arribi aquest divendres a la nit a Kíev.

Allau de solidaritat a l’Ametlla de Mar, durant tota la setmana, amb donacions de tot tipus de material de primera necessitat i de primers auxilis per fer-los arribar a Ucraïna i donar servei als milers d’ucraïnesos i ucraïneses que arriben a les fronteres, fugint del seu país, a causa de la guerra. De moment, ja ha marxat una furgoneta plena de material direcció a Ucraïna i des de la població, se seguirà amb la campanya de recollida de material, els pròxims dies.

La comunitat ucraïnesa de l’Ametlla de Mar ha fet el primer enviament de productes de primera necessitat recollits al municipi. Després de la crida que es va fer aquest dilluns, els voluntaris han rebut una allau de solidaritat amb donacions de menjar, roba d’abric, mantes, medicaments i altres materials i han agraït la solidaritat per part dels ciutadans caleros.

La recollida es realitza des de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, on s’empaqueten els productes i s’envien per transport terrestre a través d’una furgoneta. La primera furgoneta plena de material ja ha arribat a la frontera amb Polònia, on es fa un canvi de vehicle i es transporta fins a Ucraïna. La previsió és que arribi a Kíev aquest divendres a la nit.  Nina Khashchiyuk és ucraïnesa i ciutadana de l’Ametlla de Mar.

Davant l’allau de donacions, l’Ajuntament s’ha quedat sense caixes de cartró i en aquest sentit, ha fet una crida els establiments  de comerç i restauració per facilitar aquestes caixes i així poder continuar empaquetant el material. La recollida es continuarà fent de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 19 a 20.30 h, a la planta baixa del consistori.

A banda, aquests dies, han arribat, a diverses ciutats catalanes, ucraïnesos i ucraïneses que fugen del conflicte bèl·lic a la recerca de protecció internacional. Per això, s’han activat mecanismes per rebre refugiats. A Tortosa, n’han arribat una trentena i es preveu que n’arribin més. Des del municipi es demana que les persones que tinguin un possible allotjament d’acollida, estiguin atentes per qualsevol necessitat.

Comparteix