10 restaurants caleros participen a les Jornades de la Galera

Comparteix

La cita gastronòmica s’inicia aquest divendres 11 de febrer i s’allargarà fins al diumenge 13 de març.

La galera és la protagonista de la primera jornada gastronòmica de l’any a l’Ametlla de Mar. De l’11 de febrer al 13 de març, les quatre Viles Marineres de les Terres de l’Ebre – l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar – encenen els fogons conjuntament per fer valdre aquest crustaci. Enguany, hi ha 10 restaurants de la població que participen en aquesta edició.

És el novè any que les Viles Marineres de les Terres de l’Ebre s’uneixen per potenciar aquest crustaci tan comú al litoral ebrenc. En aquesta 9a edició, una quarantena de restaurants, deu dels quals de l’Ametlla de Mar, hi participen elaborant menús on la galera hi és present en múltiples variacions culinàries.

Des de canaló cruixent de galera amb beixamel de llagostí i germinats o crema de galera amb caputxí de nata fins a galeres rostides, saltejades o fins i tot a la romana. Tot això, maridat amb vins del territori de la DO Terra Alta. Els menús als restaurants caleros tindran un cost d’entre els 28 i 35 euros per persona.

La regidora de Turisme, Maite Boquera, ha destacat que les jornades manifesten el compromís amb la cuina de proximitat, el producte local i els valors de la vida marinera.

Per arrodonir l’experiència gastronòmica, es durà a terme un concurs a Instagram, gràcies al qual els guanyadors podran gaudir d’un lot de vins DO Terra Alta o d’una experiència enoturística per a dues persones a un celler de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

Es pot consultar tota la informació de les Jornades a www.visitametllademar.com

Comparteix