Pere Méndez, escollit pregoner de la Candelera 2022

Comparteix

L’anunci s’ha fet públic aquest divendres a l’entrevista de la Cala RTV amb l’alcalde Jordi Gaseni, en la qual també s’han anunciat més detalls sobre la pròxima Festa Major.

El pregoner de la Candelera 2022 serà el calero Pere Méndez Marsal. El músic és l’escollit per ser el convidat d’honor de la Festa Major de l’Ametlla de Mar. L’alcalde Jordi Gaseni ho ha anunciat aquest divendres oficialment, a l’entrevista de la Cala RTV, i ha fet públic també més detalls sobre la pròxima Festa Major.

Méndez és membre del quartet de saxos Kebyart Ensemble des de 2014, després de la seva carrera musical en institucions locals com l’agrupació musical Mestral, -l’actual Banda de la Cala-, i l’Escola Municipal de Música de l’Ametlla de Mar, i més tard a l’ESMUC de Barcelona. El grup ha estat nominat recentment per ‘ECHO Rising Stars’ i actualment, està fent una gira de més de 20 concerts a diferents sales i festivals de tot Europa.

L’alcalde Jordi Gaseni destaca l’emprenedoria i la projecció professional del pregoner en el món musical, tot i la seva joventut i remarca que és un exemple a seguir.

Per la seva banda, Méndez explica què ha significat per ell ser escollit pregoner.

El pregoner està previst que signi el llibre d’honor de l’Ajuntament i dispari el coet d’inici de Festa Major el dimarts 1 de  febrer, abans d’acompanyar la corporació municipal i les pubilles, damisel·les, hereus i quintos al pregó, que tindrà lloc a l’envelat.

De fet, l’envelat també vindrà amb novetats enguany i és que a causa de les restriccions d’aforament en interior, s’instal·larà un de grans dimensions, d’uns 1.500 m2, per tal de donar cabuda a tothom i respectar les distàncies de seguretat. A més, s’ubicarà en un espai diferent, a la zona de Ribes Altes, concretament al carrer Camarles, entre el carrer Hort d’Albacar i l’11 de setembre, amb l’objectiu de tenir raser del vent i assegurar els actes previstos en interior.

A l’espera de les noves mesures que s’aprovaran el pròxim 20 de gener per concretar la programació dels actes, la Candelera 2022 està prevista que tingui lloc de l’1 al 6 de febrer, amb els actes preludi el cap de setmana anterior del 28 al 30 de gener.

Comparteix