L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’adhereix a la línia d’ajuts de 115 milions d’euros de la Generalitat per impulsar les renovables

Comparteix

La línia d’ajuts es va obrir aquest dilluns després d’estar un temps col·lapsada.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia, ha obert una línia d’ajuts per incentivar l’autoconsum i l’emmagatzematge d’energia i les energies renovables tèrmiques en el sector residencial.

Aquests ajuts tenen com a objectiu impulsar la instal·lació d’equips d’energia eòlica i fotovoltaica per a l’autoconsum en tots els àmbits, de sistemes d’emmagatzematge d’energia elèctrica que donen suport a equips d’autoconsum, i també d’energies renovables tèrmiques –solar tèrmica, geotèrmia, aerotèrmia i biomassa- en l’àmbit residencial.

Se’n podran beneficiar empreses, ciutadania, administracions públiques, entitats del tercer sector i comunitats energètiques, i les instal·lacions podran ser tant connectades a la xarxa com aïllades.

De fet, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar també s’hi ha adherit per desenvolupar la seva aposta per les energies renovables. Així ho explica l’alcalde Jordi Gaseni.

El termini de sol·licitud finalitzarà el desembre de 2023 o quan s’exhaureixin els fons disponibles. El total dels ajuts ascendeix a 115 milions, que es divideixen en 6 programes, per tal de garantir que se’n beneficien tots els sectors i de diversificar les actuacions.

Comparteix