Els alumnes de l’Ametlla de Mar tornen a les aules amb els efectes de la sisena onada

Comparteix

La represa arriba amb novetats en les quarantenes; només es confinaran els alumnes quan hi hagi més de cinc positius a la mateixa aula o els contagiats representin més del 20% de la classe contagiada.

Aquest dilluns és el dia de retorn a les aules després de les vacances de Nadal. Els alumnes dels diferents centres educatius caleros comencen el segon trimestre, tot i estar en plena sisena onada. La represa de les classes arriba amb protocols nous dissenyats per la Comissió de Salut Pública, entre Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes.

El principal canvi és la fi de les quarantenes dels grups bombolla complets a l’educació infantil i a la primària. Només es realitzaran quarantenes, de set dies, en el cas que hi hagi més de cinc positius a la mateixa aula o els contagiats representin més del 20 % de la classe contagiada.

Els immunitzats, és a dir, amb la pauta completa de la vacuna o que hagin passat la covid en els darrers tres mesos no s’hauran de confinar.

A banda de les novetats, els centres educatius caleros segueixen amb les mateixes mesures de prevenció com la higiene de mans, la mascareta obligatòria en interior i exteriors, la ventilació i els grups estables de convivència.

La directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, explica que el centre inicia el segon trimestre amb els efectes de l’òmicron, ja que hi ha diverses baixes en alumnes i docents.

Pel que fa a les proves diagnòstiques, Salut ha assegurat que en cas de detectar positius a les aules, la resta dels alumnes que formin part d’aquest grup estable de convivència seran sotmesos a cribratges mitjançant tests d’antígens a les farmàcies, en el cas de primària, i els alumnes d’infantil podran fer-se les proves a punts centralitzats o els CAP.

Comparteix