Balfegó i el centre tecnològic basc ATZI impulsaran projectes conjunts d’innovació en l’aqüicultura de la tonyina roja

Imatge aèria d'un vaixell fent les tasques d'encerclament per capturar tonyines roges. Imatge del 14 d'octubre del 2021. (Horitzontal)
Comparteix

L’acord preveu crear una unitat d’investigació i compartir recursos i tecnologies.

El centre tecnològic basc AZTI, expert en la cadena de valor de la mar i l’alimentació, i el grup tonyinaire Balfegó de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) han signat un conveni de col·laboració per treballar projectes conjunts “en la investigació, desenvolupament i valorització” de nous productes lligats a l’aqüicultura de la tonyina roja.

Les dues organitzacions compartiran recursos humans, tecnologies, instrumental científic i infraestructures tècniques. Un dels objectius és “aprofundir en la sostenibilitat i digitalització dels processos productius” de l’espècie També es preveu desenvolupar nous productes comercials i investigar sobre com aplicar la intel·ligència artificial en els àmbits de la pesca i de l’aqüicultura de la tonyina roja.

Balfegó i AZTI, referent mundial en la investigació de túnids, posaran en marxa una unitat d’R+D+I per definir un pla d’innovació per als pròxims mesos.

Comparteix