L’Institut Candelera obté un nou projecte Erasmus +, el ‘Label France’

Comparteix

El programa, valorat en 45.000 euros, permetrà a alumnes i professors endinsar-se a la cultura i la llengua francesa i millorar la seva competència lingüística.

La Comissió Europea ha concedit un nou programa Erasmus+ a l’Institut Candelera, anomenat ‘Label France’ i valorat en 45.000 euros. Es tracta d’un important projecte d’immersió lingüística que oferirà estades a la Bretanya Francesa a alumnat i professorat del centre per endinsar-se a la cultura francesa i millorar la seva competència lingüística.

Una vintena d’alumnes d’entre 4t d’ESO i Batxillerat que estudien francès a l’Institut Candelera  podran gaudir, durant aquest curs, d’una estada lingüística de 15 dies, a l’Institut Lycée Saint-Esprit de Landivisiau, una ciutat de la Bretanya Francesa. Els alumnes, acompanyats de dos professors, conviuran amb els alumnes del centre francès i faran sortides i activitats culturals a la ciutat.

A més, diversos professors i un membre de l’equip directiu també podran anar al centre francès per conèixer la metodologia educativa i directiva del centre.

No és el primer programa d’Erasmus + atorgat a l’Institut Candelera. De fet, durant cursos passats, diversos grups de professors s’han format en diferents centres de referència europeus, a Itàlia, Bulgària o Eslovàquia, per millorar l’ensenyament de les llengües estrangeres. Aquest nou programa però, és un dels projectes més importants atorgats al centre educatiu calero. Així ho explica el coordinador de Projectes Internacionals, Javi Sánchez.

L’objectiu final d’aquest projecte és que de cara al curs vinent, el centre pugui obtenir la distinció de centre ‘Label France’, una distinció que es concedeix a tots aquells instituts que promocionen la llengua, cultura i sensibilització francesa. Erasmus+ és un programa estratègic de millora educativa, de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport, amb impacte positiu en tot el sistema.

Comparteix