S’inicia el curs a l’Institut Candelera amb el 100 % de presencialitat i nous projectes

Comparteix

La pandèmia obliga a seguir amb la majoria de les mesures preventives anticovid al centre educatiu, però es reprenen els viatges a l’estranger i s’inicien nous projectes com l’’Avancem’ i l’edició d’una revista digital.

Després de les presentacions del nou curs, aquest dimarts, els alumnes de l’ESO de l’Institut Candelera han començat les classes. El centre de secundària calero comptarà amb gairebé 400 alumnes, que hauran de seguir la majoria de mesures preventives de l’any passat. Enguany però, es reprenen els viatges a l’estranger i s’inicien nous projectes com l’’Avancem’ i l’edició d’una revista digital.

S’inicia un nou curs a l’Institut Candelera, mantenint la major part de les mesures preventives, com l’obligatorietat de la mascareta o l’entrada esglaonada. Els únics canvis significatius són que a l’hora del pati, els alumnes es poden treure la mascareta si estan al mateix grup estable, que els alumnes vacunats amb pauta completa o que hagin passat la Covid-19 no hauran de fer quarantena i que les classes als ensenyaments postobligatoris són 100 % presencials.

La pandèmia, enguany, també permet reprendre projectes que havien quedat en standby el curs passat, com els viatges a l’estranger o les sortides fora de les aules. Aquests dies, per exemple, els alumnes de Batxibac estan de sortida d’immersió lingüística a Niça. A més, el centre enguany ha sol·licitat ser centre certificat d’Erasmus i també es reprèn el projecte mediambiental d’Escoles Verdes.

Un dels objectius principals del centre és la millora de la competència lingüística. És per això que aquest curs s’ha engegat el programa ‘Avancem’, que pretén millorar l’oralitat i l’expressió en públic dels alumnes. Una altra aposta important és el nou projecte de redacció d’una revista digital. El projecte, dirigit als alumnes de 3r d’ESO, comptarà amb ajuda de professionals en comunicació perquè els alumnes dividits en equips de redacció, elaborin una revista digital. Benjamí Torné és el director de l’INS Candelera.

Aquest curs, l’Institut Candelera no ha tingut la necessitat de desdoblar més línies, per tant, compta amb tres línies oficials per a cada curs de l’ESO, com l’any anterior. Torné apunta que el centre podria tenir-ne dos, però serien molt nombroses, per això s’aposta per tres grups menys nombrosos.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, que van iniciar aquest dilluns les classes, als batxillerats es compta amb dues línies a cada curs. El nombre d’estudiants que cursa Batxibac, el batxillerat en francès, és de 17 alumnes. La nova promoció que comença enguany és de 4 alumnes i a segon, n’hi ha 13. Enguany, als ensenyaments postobligatoris tornen al 100 % de presencialitat.

A banda, l’Institut segueix oferint també el programa de formació i inserció laboral (PFI)  d’obra interior i pintura,  orientat a joves d’entre 16 i 21 anys. I enguany com a novetat, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa, afegeix continguts de Promoció Turística, amb l’objectiu d’impulsar el cicle i adaptar-se a la realitat socioeconòmica del municipi.

Comparteix