La Cala viu un estiu amb més turisme que abans de la pandèmia

Comparteix

La mitjana de l’ocupació turística ha estat superior el 2019, gràcies sobretot al visitant de proximitat.

Enguany, la pandèmia no ha afectat al sector turístic de l’Ametlla de Mar. El sector turístic de La Cala tanca l’estiu amb una ocupació mitjana del 85,15%, superant així les xifres de l’estiu passat i les del 2019. En general, el juliol ha estat molt més positiu que els últims anys i l’agost similar el 2020. Majoritàriament, ha predominat el visitant de proximitat i nacional.

Segons les dades facilitades pels diferents establiments d’allotjament turístic del municipi, la mitjana d’ocupació turística, dels mesos de juliol i agost a l’Ametlla de Mar, ha estat del 85,15%; gairebé 5 punts més que l’estiu passat i 4 punts més que el de 2019. D’aquesta manera, el sector turístic tanca un estiu que supera les xifres d’abans de la pandèmia.

Mentre que al mes de juliol, es va registrar un 76% d’ocupació, superant gairebé 10 punts el juliol de 2020, l’agost ha fregat la plena ocupació, amb un 94,3%. Concretament, durant l’agost, els hotels han registrat un 98% d’ocupació, en els bungalous dels càmpings ha estat d’un 90% i en les zones d’acampada la xifra s’ha situat entorn del 86%. I en els lloguers d’habitatges d’ús turístic l’ocupació ha rondat el 97%.

Unes xifres positives que són majoritàriament gràcies al visitant nacional i de proximitat. De fet, més d’un 70% que han visitat els diferents punts turístics de l’Àrea Municipal de Turisme ha estat nacional, més de la meitat del qual procedent de Catalunya.

La regidora de Turisme, Maite Boquera, ha fet una valoració molt positiva i assenyala que les bones xifres responen al tipus de turisme que visita al municipi.

Pel que fa als mesos de setembre i octubre, la previsió que fan des de la regidoria és prou optimista i es pot acostar als anys de prepandèmia. Les xifres aniran condicionades però, com és habitual, pel factor meteorològic.

La Cala és un dels municipis costaners de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que millor resisteix  la pandèmia

El panorama a la resta de municipis de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre no ha estat tan positiu. De fet, el sector turístic de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre ha tancat l’estiu amb una ocupació mitjana del 65%. Els càmpings, apartaments turístics i el turisme rural han estat els allotjaments que han tingut millors xifres, especialment a les zones d’interior i a les Terres de l’Ebre, mentre que els hotels de les grans localitats costaneres com Salou han estat l’altra cara de la moneda, amb el 25% de l’oferta hotelera tancada i amb ocupacions que han arribat al 60%. Aquestes localitats han acusat la falta de turistes britànics i russos, una disminució del turisme internacional que, en aquest sentit, no afecta l’Ametlla de Mar.

Comparteix