Estiu tranquil a la costa calera

Comparteix

Segons la Creu Roja de l’Ametlla de Mar, l’estiu ha estat un dels més tranquils dels darrers anys a la costa calera, en el qual ha destacat la poca presència de meduses.

L’Assemblea Local de Creu Roja a l’Ametlla de Mar ha fet un balanç molt positiu de la campanya de l’estiu 2021 que hi ha compres des de l’1 de juliol al 31 d’agost. La manca de meduses a les platges caleres ha convertit l’estiu en un dels més tranquils dels darrers anys. Els socorristes han realitzat gairebé la meitat d’assistències sanitàries i mesures preventives respecte a l’estiu passat.

Concretament, els socorristes de la Creu Roja del municipi han realitzat 266 actuacions a les 5 platges del municipi, un 44% menys que l’any anterior. Aquestes intervencions han estat en moltes ocasions per ferides incisives, com són talls o rascades, mentre que de picades de mesures se n’han registrat molt poques, una seixantena en tot l’estiu.

Pel que fa a les mesures preventives, s’han dut a terme 1.792 avisos terrestres, la majoria efectuats fora de la zona de bany, a roques i espigons, i també s’han efectuat 11 avisos a embarcacions. Enguany, han disminuït un 26 % aquestes mesures preventives respecte a l’estiu passat. Pilar Lopez és l’administrativa de Creu Roja l’Ametlla de Mar.

Recordem que, aquesta temporada, la platja del Pixavaques ha disposat d’una segona cadira de rodes adaptada per al desplaçament sobre superfícies desiguals i també per a la flotació, que s’utilitza perquè les persones amb problemes de mobilitat es puguin banyar a la platja. Creu Roja ha ofert aquest tipus d’assistència social a 6 persones.

Comparteix