Prova pilot de recollida de residus porta a porta a alguns carrers cèntrics del municipi

Comparteix

La prova pilot es realitzarà als carrers Nou, Maestro Caballero, Concepció Arenal i Candela, coincidint amb la represa de les obres de peatonalització d’aquesta setmana.

El pròxim dimecres 15 de setembre es posarà en marxa el primer servei de recollida selectiva de residus porta a porta al municipi. La prova pilot consisteix en l’eliminació de l’illa de contenidors de superfície del carrer Nou i la instal·lació, dins d’un horari determinat, d’uns punts d’aportacions complementàries de residus als carrers Nou, Maestro Caballero, Concepció Arenal i Candela.

La peatonalització i el conjunt de millores d’aquests carrers cèntrics del municipi han fet replantejar el sistema de recollida de residus. Amb l’objectiu d’evitar les molèsties que genera l’illa de contenidors de superfície, instal·lada al carrer Nou, -com són les males olors i el soroll del camió de la brossa- i a la vegada per aconseguir millorar l’índex de reciclatge del municipi, l’Ajuntament posarà en marxa, a partir del pròxim dimecres 15 de setembre, un nou servei municipal de recollida selectiva de residus porta a porta.

El servei consistirà en la repartició, de les 20 h a les 21 h del vespre per part d’operaris municipals, d’una desena de punts d’aportacions complementàries de residus, -mini illes de contenidors-, als carrers Nou, Maestro Caballero, Concepció Arenal i Candela.

A cada punt, els veïns trobaran, de dilluns a dissabte, un contenidor destinat a la resta (color gris) i un contenidor per la recollida de la fracció orgànica (marró). La resta de fraccions es recolliran en dies determinats. Els dimarts i dijous es recollirà el paper (blau), els dilluns, dimecres i divendres es recolliran els envasos (groc) i els dissabtes, el vidre (verd). Aquests contenidors estaran des de les 20 h del vespre fins a les 5 h del matí; dins d’aquest horari, els veïns podran dipositar els seus residus. A les 5 h del matí serà quan el servei de recollida retirarà els contenidors.

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, remarca que «si la prova pilot funciona correctament i és acceptada i valorada positivament pel veïnat, es faria extensible a altres punts del municipi, on sigui necessari un canvi de sistema de recollida de residus domèstics».

El 15 de setembre a les 20 h de la tarda, per tant, els veïns d’aquests carrers ja trobaran els contenidors per dipositar les deixalles.

Comparteix