Infants i monitors del lleure ja poden anar a la farmàcia a fer-se un test d’antígens

Comparteix

A la població, hi ha tres farmàcies que s’han adherit al dispositiu.

Des d’aquesta setmana, els monitors i infants de casals i colònies ja es poden fer tests d’antígens gratuïts a les farmàcies. Són tests ràpids d’automostra, que es faran supervisats per un professional de la farmàcia, qui després introduirà el resultat en el sistema de salut. Més de 1.100 farmàcies catalanes s’han adherit al dispositiu, tres de les quals de l’Ametlla de Mar.

Aquest dispositiu de cribratge, impulsat pels departaments de Salut i Drets Socials, va adreçat a persones d’entre 10 a 40 anys, que participin al lleure educatiu. De fet, el sistema és pensat principalment i de moment, per a les activitats de lleure de l’estiu, com casals i colònies.

Les farmàcies del municipi que fan aquests cribratges són la Jaume Ruiz, Pedrola Olivella i Agustí Aytés. Cada farmàcia s’ofereix voluntàriament a fer els test i ha de comptar amb unes condicions determinades per posar-ho en marxa, com ara disposar d’un espai d’atenció farmacèutica.

La farmacèutica adjunta d’Agustí Aytés, Clara Rabal, explica com ha anat la primera jornada d’aquest dispositiu.

Les persones interessades a fer-se el test han d’adreçar-se a la farmàcia corresponent amb la documentació necessària. A banda, aquesta setmana també ha entrat en vigor la regulació de la venda d’aquests productes d’autodiagnòstic de la Covid-19 sense recepta mèdica a les farmàcies.

Escolta l’entrevista sencera amb la farmacèutica adjunta d’Agustí Aytés, Clara Rabal:

Comparteix