La Banda de la Cala a la recerca d’una seu social i d’assaig

Comparteix

L’entitat ha acabat la temporada, però ja està amb la mirada posada a la següent, a la recerca d’un local propi.

La Banda de la Cala va finalitzar, divendres passat, la seva temporada amb el concert de la Mare de Déu del Carme a l’Ampolla, una temporada que, des de l’entitat, han descrit com a ‘complicada’ a causa de la pandèmia. Ara, els músics caleros restaran de vacances, però seguiran amb la cerca d’un local que pugui convertir-se en la seva seu social.

El gimnàs de l’Escola Sant Jordi ha acollit, en els darrers anys, els assajos de la Banda de la Cala. Un indret de dimensions limitades, que, de moment, compleix amb la funció d’acolliment provisional, però que no satisfà les necessitats reals d’una entitat musical que necessita més espai, tant per a les seves activitats musicals com socials.

És per aquest motiu que la Banda de la Cala està buscant un local, al voltant del nucli urbà, que pugui convertir-se en la seva veritable seu social i que a més de dotar de major comoditat i qualitat els assajos, també pugui convertir-se en el punt de trobada dels músics.

Les dimensions, les quals han de ser de més de 100 m2, com també la necessitat d’insonoritzar l’espai, fan difícil aquesta recerca. Jordi Vendrell és el president de la Banda de la Cala.

La Banda de la Cala va protagonitzar, divendres passat, el concert de la Festa Major de l’Ampolla, en honor a la Verge del Carme, donant així per finalitzada la temporada.

Després del període d’inactivitat a causa dels confinaments i la pandèmia, la Banda de la Cala ha pogut fer dos concerts a la població, el de Primavera, el passat 16 de maig al parc del Bon Repòs, i el d’Estiu, al port pesquer el passat dia 9 de juliol. Aquest any, l’entitat ha estrenat dues noves peces que s’han sumat al patrimoni musical de la població, l’havanera ‘Clam a la Verge Candelera’ de l’Antonia Vilàs i la sardana ‘Caleros de Palamós’ de Jaume Cristau, dos arranjaments que el director de l’entitat, Emilio Cabello, va fer durant el confinament.

Comparteix