Els càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre mantenen les expectatives positives per l’estiu

Comparteix

L’evolució de la pandèmia a Catalunya ha frenat el ritme de reserves als càmpings per part del turisme estranger. El turisme nacional i de proximitat, però, manté les reserves i compensa aquesta afectació.

L’increment dels contagis de Covid-19 a Catalunya ha comportat que el bon ritme de reserves que s’havia registrat des de finals de juny a principis de juliol s’hagi frenat lleugerament, sobretot del turisme estranger habitual al territori, com és el de França i Holanda. Pel que fa al turisme nacional i de proximitat, però tot i la seva preocupació, manté les seves reserves.

Actualment i a causa de la pandèmia, el turisme nacional i de proximitat suposa el 85% de la clientela dels càmpings, mentre que el turisme internacional ha passat del 45% de l’any 2019 en les mateixes dates, al 15% actual. Un turisme estranger majoritàriament francès i holandès, ja que d’Anglaterra i Alemanya, ja fa temps que no és tan habitual a la zona. Entre setmana, l’afluència de clients està entre el 40 i el 50% i els caps de setmana s’incrementa fins al 85-90%, sobretot en bungalows.

El director del Càmping l’Ametlla i membre de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Miquel Roca, remarca l’esforç d’informació i de protocol per part dels càmpings.

En general, les expectatives per aquest estiu són molt més bones que les del 2020. Tot i això, no s’espera arribar a l’ocupació de l’estiu de 2019.

Comparteix