La primera fase de la peatonalització del carrer Nou, Candela i Concepció Arenal ja està finalitzada

Comparteix

A partir d’ara, en aquests carrers no es podrà estacionar, només circular. Per això, l’Ajuntament instal·larà jardineres amb flors amb l’objectiu també de millorar-ne la seva imatge.

Durant el juliol i agost, les obres de peatonalització del carrer Nou, Candela i Concepció Arenal s’han aturat i fins el mes de setembre no es reprendran. El tram finalitzat del carrer Nou, -que comprèn el Sant Joan fins a l’altura del carrer Maestro Caballero-, i també el carrer Concepció Arenal ja estan peatonalitzats i a partir d’ara, ja no es podrà estacionar, només es permetrà la circulació. A partir de la setmana vinent, els carrers lluiran noves jardineres, que tenen l’objectiu d’evitar l’estacionament i alhora de millorar-ne la imatge.

Amb l’objectiu de donar prioritat als vianants, pacificar el trànsit i reactivar l’economia local, l’Ajuntament ha reordenat la mobilitat en aquest punt de la població. Es tracta de carrers cèntrics del nucli antic on es feia difícil la convivència entre els vianants i els vehicles. Per aquesta raó, a partir d’ara, pels carrers peatonalitzats, els vehicles no podran estacionar, només circular-hi.

A més també per millorar la imatge del carrer, s’instal·laran noves jardineres amb flors. Una acció que l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, comenta que és previst fer-ho a altres carrers cèntrics.

El projecte de peatonalització contempla la conversió dels carrers per a vianants amb la supressió de les voreres i la pavimentació a un sol nivell, a tot el carrer Nou, des del carrer Sant Joan fins a la plaça de l’Olivera, –que comprén el tram que es converteix en el carrer Candela-, i també el carrer Concepció Arenal, ja finalitzat. La segona fase es reprendrà al setembre. El projecte és valorat en 104.100 euros i és subvencionat pel Pla d’Actuacions Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

Comparteix