El Port Pesquer serà l’escenari de la Cantada d’Havaneres

Comparteix

La cita tindrà lloc aquest dissabte a les 22.30 h, al costat de la fàbrica de gel.

La Cantada d’Havaneres de la Cala arribarà dissabte a la 28a edició. El Port Pesquer serà el privilegiat escenari de la XXVIII Cantada d’Havaneres de l’Ametlla de Mar, una cita ineludible pels amants de la cançó marinera en el programa estiuenc de La Cala.

Tot i que la situació sanitària a causa de la pandèmia ha posat en els darrers dies una mica d’aigua al vi, dissabte l’Ametlla de Mar tornarà a viure una de les nits més màgiques de l’estiu amb la Cantada d’Havaneres, la qual aquest any arribarà a la 28a edició.

A sobre de l’escenari hi haurà dos grups de la demarcació. Per una banda, el grup ‘Olla Barrejada’ de La Secuita, un dels clàssics que repeteix presència i que, amb més de 1.500 cantades a l’esquena, algunes d’elles a la mateixa Cuba, i sis discos enregistrats, darrerament s’han atrevit amb algunes peces de creació pròpia.

Per l’altra, el grup ‘Balandra’ de Reus, que aportarà un atractiu maridatge de ritmes mariners tradicionals i un repertori de rumbes, valsos i havaneres de nova creació i deutors com Txarango, Quico el Celio, Lluís Llach, Pep Gimeno o Lax’n Busto. Aquesta serà la setena cantada del total de 26 que tenen programades per aquest estiu.

Lara Brull, tècnica de Festes de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, explica que tot i les restriccions es podrà fer aquesta tradicional cantada, però seguin estrictament les mesures de seguretat i les restriccions d’aforament.

Les cançons de taverna i les nostàlgiques melodies d’ultramar es barrejaran dissabte a partir de les 22.30 h amb l’evolució pròpia de l’havanera catalana i l’acompanyament del vol dels mocadors entre les notes de ‘El Meu Avi’ i la ‘Bella Lola’.

A més de la Cantada d’havaneres de dissabte, l’agenda s’enceta aquesta tarda de divendres amb la presentació, a les 20 h a la Plaça Joan Miró, del llibre ‘1 d’octubre i 2 poemes’ de Josep Rull, amb benvinguda de l’alcalde Jordi Gaseni i presentació de Joan Pere Gómez Comes.

Per altra banda, la regidoria de Festes ha informat que a causa del confinament per Covid-19 de l’humorista Eva Cabezas, s’ha vist obligada a posposar el monòleg programat per divendres a la nit al Port Pesquer.

Comparteix