Finalitza el curs a l’Escola Sant Jordi

Comparteix

L’Escola Sant Jordi ha viscut al llarg de tota la jornada els actes de final de curs i en especial el comiat dels alumnes de sisè que aquest any deixen el centre.

Els alumnes i professors dels cicles inicial, mitjà i superior de l’Escola Sant Jordi posen punt final a un curs marcat per la Covid-19 i les mesures que s’han hagut d’aplicar per poder desenvolupar les classes.

S’acaba el curs de les mascaretes, les distàncies de seguretat, les ventilacions fins i tot a l’hivern quan fa fred, la presa de temperatures, la desinfecció constant de mans i de rutines noves com l’accés diferenciat i esglaonat al centre o les rotacions de l’hora del patí.

Ha estat un any complicat per a tota la comunitat educativa, alumnes, professorat i els pares que s’han hagut d’adaptar a una situació desconeguda sobre la marxa. Fàtima Garcia, és la directora de l’escola Sant Jordi.

La directora del centre recorda que s’ha hagut de prioritzar la salut i l’interès general per damunt del projecte educatiu i pedagògic, el qual se n’ha ressentit. D’una banda perquè s’han hagut de crear cinc noves tutories per descongestionar els grups amb més ràtio, les quals han hagut d’ocupar mestres especialistes, que a la vegada no han pogut fer com cal la seva especialitat. Hem procurat que els tutors s’estiguessin el màxim de temps possible amb els seus alumnes per evitar fluxos de gent. S’han hagut de deixar aparcats projectes com el d’escacs, l’espaiart, les plàstiques en anglès i francès, el francès com a segona llengua o la ràdio. Fatima Garcia

Amb només quatre classes confinades en tot el curs, l’escola ha pogut sobreviure amb certa normalitat, tot i que també hi ha hagut aspectes positius que han arribat per a quedar-se com ara l’aplicació de noves tecnologies i la introducció de les plataformes digitals, el classroom, el classdojo, el telegram o les videoconferències, als procediments educatius.

Aquest dimarts l’Escola Sant Jordi ha viscut al llarg de tota la jornada els actes de final de curs i en especial el comiat dels alumnes de sisè que aquest any deixaran el centre i que podran comptar amb la presència de les seves famílies.

Una de les millors notícies del curs va arribar el passat 28 de maig amb l’anunci que el centre, com a un dels 25 centres pilot de tot Catalunya, podrà mantenir la jornada continuada durant el pròxim curs, una decisió del Departament d’Educació que almenys, de moment, aparca el neguit que hi havia en tota la comunitat educativa, davant la possibilitat de tornar a la jornada partida.

Comparteix