Una vintena d’alumnes de l’Institut Candelera s’examinen de les PAU

Comparteix

Aquest dimarts, els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Candelera s’han desplaçat a l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa per fer les Proves d’Accés a la Universitat, que s’allargaran fins a l’11 de juny.

En total, vint-i-quatre alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Candelera inicien les PAU aquest dimarts. A primera hora del matí s’han desplaçat fins a l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, que és on habitualment duen a terme aquestes proves. Les restriccions a Catalunya pel coronavirus han tornat a marcar els exàmens de la selectivitat 2021, que enguany han arribat també amb la polèmica lingüística del TSJC.

Com l’any passat, les proves d’accés a la universitat (PAU), tornen a distribuir-se durant quatre dies, i no tres, com era habitual. Són el 8, 9, 10 i 11 de juny. D’aquesta manera, es pretén evitar aglomeracions d’alumnes i poder garantir al màxim les mesures per la covid, mantenint la seguretat i les distàncies per minimitzar el risc de contagi.

Pel que fa a la polèmica lingüística encentada per la justícia, dilluns a la tarda el TSJC va fer pública una resolució exigint a la Generalitat que garantís la possibilitat de triar l’idioma de les proves abans que es reparteixin. Com sempre, finalment la Generalitat ha defensat el seu model i els alumnes si ho demanen, poden fer-les en castellà o aranès, que també són llengües oficials a Catalunya, garantint així la llibertat d’elecció que ja existia.

El director del centre, Benjamí Torné, explica quines assignatures fan cada dia.

Les notes de la selectivitat se sabran el 25 de juny, quan els estudiants podran consultar els resultats de les Proves d’accés a la universitat (PAU) a través d’internet. 

En acabar els exàmens, aquest divendres, els alumnes de 2n de batxillerat es graduaran i la setmana vinent, entre el 14 i al 19 de juny, viatjaran a Toledo i Madrid, com a viatge de final de curs.

Comparteix