Es concentren prop de 300 persones a l’Ametlla de Mar per reclamar un nou model de transició energètica

Comparteix

Prop de 300 persones van protestar aquest diumenge a l’Ametlla de Mar per reclamar un nou model energètic i una transició més justa. Les entitats ciutadanes i ecologistes van exigir que es derogui el decret 16/2019 de les energies renovables i s’apliqui la moratòria promesa pel Govern per aturar els projectes en via de tramitació. A més, exigeixen que s’aturi el parc eòlic de l’Ametlló, que ha rebut informe favorable de l’emplaçament per part de la Ponència.

La pluja de primera hora del matí d’aquest diumenge no va impedir la protesta, organitzada principalment pel grup veïnal Trenquem l’Ametlló i el GEPEC- EdC, sota el lema ‘Lo territori diu prou: renovables sí, però no així’. Al crit de ‘Ni un molí més’, i ‘Prou agressions al territori’, els manifestants van traslladar-se fins a la sala de la Societat, on van tenir lloc els parlaments  previstos a l’Amfiteatre de la platja de l’Alguer.

En la protesta, els activistes van remarcar que no s’oposen a les renovables, però sí, al model vigent. En aquest sentit,  van demanar un nou model energètic que sigui més participatiu, sostenible i respectuós amb els espais naturals i agraris. David Roselló és el portaveu de Trenquem l’Ametlló.

L’acte va comptar amb la intervenció de l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, i amb els  parlaments dels portaveus de les entitats ciutadanes i ecologistes organitzadores.  A més, com a cloenda, va tenir lloc una actuació musical del músic calero, Miquel del Roig.

Comparteix