El primer BioBlitz a l’Ametlla de Mar de la mà de Graëllsia

Comparteix

Es tracta d’una jornada participativa que tindrà lloc dissabte al Barranc de Santes Creus on es registrarà la biodiversitat de l’indret. Les persones voluntàries poden apuntar-se per torns o bé tota la jornada.

Graëllsia – Grup d’estudis i comunicació ambiental ha organitzat el primer BioBlitz al Barranc de Santes Creus de l’Ametlla de Mar. Serà el dissabte 29 de maig, quan tindrà lloc una jornada intensa, de 8 h del matí a 12 h de la nit, que té l’objectiu  de censar les espècies animals i vegetals que habiten en aquest indret.

L’entitat mediambiental, Graëllsia, ha organitzat una acció científica, participativa i voluntària,  amb l’objectiu de registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i durant un temps determinats. L’acció, que s’emmarca dins la Setmana de la Natura, es tracta d’una primera fase d’un projecte que l’Agència Catalana de l’Aigua ha concedit a l’entitat, per dur a terme diverses activitats i accions dins aquest barranc.

La jornada, que tindrà lloc al Barranc de Santes Creus durant tot el dia, comptarà amb persones expertes en diversos camps de la biologia que seran les encarregades de fer el cens d’aus, insectes, flora, mamífers, és a dir, registrar tota la biodiversitat que rodeja l’indret. A més, també es podrà participar de forma voluntària per descobrir i conèixer totes aquestes espècies. Aurora Requena és membre de l’entitat.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i per dur-la a terme, no és important ni l’edat ni els coneixements previs, sinó que només es demana ganes d’aprendre i gaudir de la natura. La jornada inclou dinar i sopar i també una ruta històrica per l’EcoTros, un hort ecològic.

El naturalista participant a la jornada, Xavi Solé, explica en què consisteix, més concretament, un BioBlitz.

Les persones que vulguin es poden apuntar a tota la jornada o bé en alguns torns. Per inscriure’s o obtenir més informació cal enviar un correu a infograellsia@gmail.com

La jornada compta amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua i la col·laboració del Museu de les Terres de l’Ebre, Plàncton Divulgació i Serveis Marins, l’EcoTros i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.

Comparteix