Crida per conscienciar a la ciutadania de la importància de vacunar-se contra la Covid

Comparteix

Els professionals de l’Àrea Bàsica de Salut de l’Ametlla de Mar – El Perelló, juntament amb l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, han fet una crida per conscienciar a la població de la importància de vacunar-se contra la COVID-19. L’objectiu és animar a la gent a posar-se la vacuna per arribar a la immunitat de grup per protegir-nos i limitar els contagis al màxim possible. 

Davant el baix índex de vacunats a l’Ametlla de Mar, el Centre d’Atenció Primària ha volgut fer una crida per fomentar la vacunació contra la Covid. Una crida destinada sobretot a les persones d’entre 60-69 anys, que se’ls administra l’Astrazeneca, ja que darrerament s’han rebut centenars de dosis, però no s’han pogut administrar perquè moltes persones no han acceptat i s’han hagut d’enviar les dosis a altres municipis.

Els sanitaris recorden que la decisió és totalment lliure, però han volgut insistir que la vacuna és la millor eina per prevenir mals majors i que les quatre vacunes, que actualment s’estan administrant, són totalment fiables.

L’adjunta a direcció de l’ABS, Ester Cano, apunta que «totes les vacunes poden comportar efectes secundaris lleus».

El director, Enric Bachrani, remarca que «la decisió de no acceptar la vacuna s’ha de fonamentar en informació veraç, ja que hi ha molta desinformació i errònia».

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, també ha animat a la ciutadania a acceptar el procés de vacunació per poder gaudir de l’estiu amb normalitat.

La campanya de vacunació s’ha ampliat aquesta setmana a la franja d’edat d’entre 50 i 59 anys, que poden demanar hora directament a través de l’espai web ‘Vacunació COVID-19 per vacunar-se en algun dels punts centralitzats distribuïts arreu del territori català. Paral·lelament, des de l’equip d’Atenció Primària se seguirà trucant als usuaris assignats segons trams d’edat, seguint el criteri que marca el Ministerio de Sanidad del govern central. Des del CAP es recomana que si la persona ja té assignada cita per vacunar-se a un altre centre, es mantingui per facilitar el procés.

Actualment, el municipi hi ha un 30 % de vacunats amb la primera dosi. Concretament, hi ha un 85 % amb les primeres dosis als majors de 80 anys i a la franja entre 70-79 anys. D’aquesta franja, s’està administrant la segona dosi, el 35 % l’ha rebuda. La franja d’entre els 60 i 69 anys hi ha un 72 % amb la primera dosi i un 7% amb la segona. I per últim, les persones d’entre 50 i 59 anys, hi ha un 10 % amb la primera dosi i un  2,5 % amb la segona.

Pel que fa a les xifres de covid, actualment hi ha una desena de casos positius en actiu a l’Ametlla de Mar.

Comparteix