La Wally, la cria perduda de balena grisa albirada, arriba a la costa calera

Comparteix

Aquest dilluns al migdia s’ha vist l’exemplar de balena grisa, batejada amb el nom de Wally, a molt pocs metres de la costa de l’Ametlla de Mar. Es tracta d’una cria de més de set metres de llargària i provinent de l’oceà Pacífic que s’ha perdut i aquests darrers dies, s’està deixant veure per diferents punts de costa catalana.

Tot apunta que la balena ha arribat al Mediterrani per l’estret de Gibraltar, ja que anteriorment havia estat vista al Marroc, Algèria i Itàlia. De fet, el portal Mammal Watching li fa un seguiment des que la van veure per primer cop el 8 de març al Marroc. És una troballa sorprenent, perquè la balena grisa viu a l’oceà Pacífic i es considera extinta tant a l’Atlàntic com al Mediterrani.

Els experts han demanat als tripulants de les embarcacions que puguin creuar-se amb la petita balena grisa que evitin acostar-s’hi i interactuar-hi i que redueixin la velocitat per no fer-li mal. De fet, des del CRAM han informat que, en cas de veure l’animal, cal trucar al 112 i no molestar-lo ni apropar-s’hi.

Tot i que Wally, la petita balena grisa, no ho té fàcil per arribar fins al Pacífic i retrobar-se amb la resta d’exemplars de la seva espècie, els experts consideren que és molt bon senyal que ara ja baixi la costa catalana en direcció sud. Si aconsegueix arribar fins a l’Estret de Gibraltar, podria sortir a l’Atlàntic i agafar rumb cap al Pacífic.

Vídeo de @xaviersoleg

Comparteix