Es comença a vacunar la franja de 50 a 59 anys

Comparteix

Actualment a la població, hi ha gairebé un 30 % de persones vacunades amb la primera dosi de la Covid-19.

Aquest dilluns comença la vacunació massiva de les persones d’entre 50 i 59 anys a Catalunya, que rebran el vaccí de Pfizer. El CAP de l’Ametlla de Mar- Perelló va començar a cridar les persones d’aquest grup, el passat divendres. Tot i això, s’aconsella que demanin cita a través del web de Salut, sempre que la seva franja d’edat estigui oberta i hi hagi punts de vacunació i horaris disponibles.  

El Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar- Perelló està acabant de posar segones dosis a la franja d’entre 70-79 anys i ara, comença a vacunar les persones d’entre 50 i 59 anys. Algunes d’elles però poden demanar cita prèvia al web. L’adjunta a direcció de l’Equip d’Atenció Primària Ametlla de Mar- Perelló, Ester Cano, explica que és recomanable demanar hora a la web, ja que al CAP ara també s’estan vacunant les persones amb immunodepressió.

Pel que fa als altres grups d’edats vacunats, al municipi hi ha gairebé un 85 % dels majors de 80 anys immunitzat i s’ha vacunat el 76 % de la franja d’entre 70-79. Uns percentatges bastant inferiors a la mitjana de la resta d’Àrees Bàsiques del territori. Per això, Cano fa un crida a la vacunació d’aquestes franges prioritàries.

Les persones d’entre 60 a 69 anys, que reben l’Astrazeneca, han estat derivades majoritàriament a altres centres mèdics del territori, però darrerament el CAP també n’ha administrat, per tal de reforçar l’índex de vacunació d’aquesta franja, que és molt baix. De fet, el CAP va rebre 330 dosis d’Astrazeneca, però només s’han administrat una cinquantena.

En total actualment a la població, hi ha gairebé un 30 % de persones vacunades amb la primera dosi.

Escolta l’entrevista sencera amb l’adjunta a direcció de l’Equip d’Atenció Primària Ametlla de Mar- Perelló, Ester Cano:

Comparteix