Les arts menors caleres pesquen les primeres tonyines de la temporada

Comparteix

Enguany, la campanya de tonyina roja d’arts menors a la província de Tarragona es diferencia en dos períodes, un de pesquera individual i l’altra, conjunta o olímpica.Durant la pesquera conjunta, cada embarcació pot capturar fins a 560 kg.

Des del passat mes d’abril, cadascuna de les 17 embarcacions d’arts menors de l’Ametlla de Mar tenen autorització per poder capturar fins a 560 kg de tonyina roja. Fa unes setmanes que els pescadors caleros surten a pescar aquesta espècie i de moment, ja han pescat un total de 4.000 quilos.En total, la quota a la demarcació de Tarragona és de gairebé 30 tones.

El passat mes d’abril es va iniciar la campanya de tonyina roja d’arts menors al mediterrani. Enguany, a la província de Tarragona, la campanya de pesca de tonyina roja es diferencia en dos períodes. Un d’ells comprès fins al 14 d’agost, que permet als pescadors pescar, de manera individual, capturant un màxim de 562,8 kg per embarcació.

I a partir del dia 15 d’agost, s’iniciarà la modalitat olímpica, és a dir, les barques podran capturar l’espècie, sense cap límit per barca, fins a arribar a la quota assignada a la demarcació que és de 29.828,4 kg. El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, explica que l’objectiu és que totes les embarcacions puguin capturar l’espècie.

Recordem que l’any passat, la campanya va durar només tres setmanes, perquè amb la modalitat olímpica de seguida es va arribar a la quota màxima, però enguany amb la pesquera individual, es preveu que s’allargui una mica més. De fet, els pescadors tenen temps fins al 31 de desembre per pescar-ne, però segurament arribaran a la quota màxima abans de la data.

Comparteix