S’inicia la veda de l’arrossegament a la costa de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Una vintena d’embarcacions caleres quedaran amarrades al port de La Cala fins al pròxim 1 de juliol, juntament amb les de l’Ampolla, Cambrils i Tarragona.

El sector es mostra molt desanimat per les exigents mesures de la Unió Europea i les males negociacions per part del Govern Espanyol.

Els pescadors de l’arrossegament de l’Ametlla de Mar comencen l’aturada biològica per millorar l’estat dels caladors i recuperar espècies. D’aquesta manera, tanquen una temporada amb prou peix, però que el sector l’etiqueta com a ‘dramàtica’, sobretot per les exigents mesures de la Unió Europea i les males negociacions per part del Govern Espanyol.

Oficialment, la veda comença l’1 de maig fins a l’1 de juliol, però enguany els pescadors van decidir amarrar la barca, el divendres passat, perquè com va ser festiu dissabte, el preu del peix era més barat. Una vintena d’embarcacions caleres quedaran amarrades al port de La Cala fins al pròxim 1 de juliol, juntament amb les de l’Ampolla, Cambrils i Tarragona. Durant aquests dos mesos, els mariners cobraran de l’atur i els armadors rebran els ajuts aprovats per l’Estat. Recordem que a partir del 2020, el sector tarragoní rep ajuts de fins a 45 dies hàbils, percebent així la totalitat dels dos mesos de veda.

La temporada, que comprèn l’1 de juliol de 2020 fins al 29 d’abril de 2021, no ha estat dolenta en captures. De fet, a la Confraria de l’Ametlla de Mar s’han pescat un total de 1.070.000 kg de peix, però el sector, en general, està molt desanimat amb les negociacions que s’han fet del Pla Multianual per la pesca de demersals al Mediterrani Occidental, elaborat per la Unió Europea.

Miquel Brull és el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l’Ametlla de Mar.

Una de les mesures d’aquest Pla Multianual és la reducció dels dies permesos d’anar a pescar, una mesura que Brull no pot entendre, perquè els científics insisteixen que no aporta res al sector, sinó que és millor fer zones vedades com ja s’ha acordat.

El sector confia que després de l’aturada biològica, se’ls informi exactament de quants dies poden anar a pescar i amb quines condicions. També esperen que els preus comercials actuals permetin mantenir viu el sector.

Comparteix