S’instal·la un mòdul de suport per l’activitat COVID al CAP

Comparteix

En les pròximes setmanes entrarà en funcionament al municipi.

Aquest dimarts, Salut ha instal·lat un mòdul prefabricat, al solar de davant del Centre d’Atenció Primària de l’Ametlla de Mar, que principalment servirà de suport per l’activitat relacionada amb el coronavirus, ja que s’hi faran proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes i exploracions.

El CAP de l’Ametlla de Mar ja compta amb el seu mòdul de suport per a l’activitat de la covid-19. Es tracta d’un dels 11 mòduls que Salut té previst instal·lar a diferents municipis de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadania i crear circuits diferenciats entre covid i no covid.

El mòdul s’ha instal·lat al carrer Llibertat número 70, justament davant del CAP, on hi ha un solar, la propietat del qual fa uns mesos va ser cedit temporalment pels seus propietaris a l’Ajuntament per tal de donar suport sanitari al centre de salut amb la lluita contra la Covid-19. L’alcalde Jordi Gaseni, explica que «d’aquesta manera, guanyem un espai on es podran tractar els casos covid i no caldrà que estiguin en contacte amb els pacients comuns del CAP».

El desplegament d’aquestes estructures es fa en espais propers als centres i són gestionats pels mateixos equips d’atenció primària, que són els que en decideixen l’ús concret. El director del CAP, Enric Bachrani, apunta que «no descartem que puguem fer servir el mòdul, més endavant, per altres qüestions, i donar-li una utilitat més polivalent».

Els mòduls s’emmarquen en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i s’aniran instal·lant progressivament a la resta de municipis. En les pròximes setmanes entrarà en funcionament al municipi.

Comparteix