S’inicia una actuació de millora a l’entorn del Cementiri Municipal

Comparteix

L’objectiu és millorar l’accés, la neteja i el manteniment de l’equipament i dels seus voltants.

La regidoria d’Obres i Serveis ha començat, aquest dijous, unes obres per posar fi els problemes estructurals que està causant la vegetació situada als murs perimetrals del Cementiri Municipal. Una actuació que també contempla la millora del tram del GR-92 al seu pas per l’equipament.

Als murs perimetrals del cementiri, hi ha certa vegetació que està causant problemes a l’equipament, ja que tant les arrels com la part aèria de les plantes malmeten els murs i posen en risc l’estructura i els serveis.

Davant aquesta problemàtica, la brigada municipal ha iniciat aquest dijous una actuació de millora que consistirà a separar -entre uns 3 i 3,5 metres- la vegetacióde les façanes perimetrals, concretament a la zona nord-est i l’est, per tal de donar més amplada i així també incrementar la seguretat.

A la zona també es retirarà la gran quantitat de runa acumulada i s’anivellarà el camí. A més, s’instal·larà una cadena al punt de confluència amb el camí asfaltat, perquè els vehicles particulars no hi puguin accedir i serveixi per accedir en cas de manteniment o emergència.

El regidor d’Obres i Serveis, Vicenç Llaó, explica que l’actuació també contempla l’arranjament de la part exterior de les façanes, refent el revestiment i pintant-les de blanc per seguir l’estètica mediterrània.

En una segona fase de l’actuació també s’aprofitarà per millorar el tram del GR-92 al seu pas pel Cementiri Municipal. La intenció és crear un punt de parada, entre la cala Arandes i la cala del Cementiri, amb l’objectiu que el caminant o visitant pugui descansar i gaudir del paisatge.

Comparteix