El Consell de Ministres autoritza la licitació de les obres per a l’ample europeu del tram Castelló-Vandellòs

Comparteix

El govern espanyol ha destacat que es tracta d’una de les actuacions més rellevants en el desenvolupament del Corredor Mediterrani.

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts a Adif perquè liciti les obres per a la implantació de l’ample europeu del tram entre Castelló i Vandellòs del Corredor Mediterrani. Els treballs es duran a terme al llarg d’uns 150 quilòmetres i compten amb un pressupost que supera els 120 milions d’euros sense IVA. Concretament, les obres de via i electrificació es divideixen en dos contractes, un per al tram Castelló-Vinaròs, de 76,7 milions d’euros, i l’altre per al tram Vinaròs-Vandellòs, d’uns 45 milions d’euros. En ambdós casos, el termini previst d’execució és de 18 mesos.

Les obres consten de les operacions necessàries en plataforma, superestructura i electrificació. En el tram Vinaròs-Vandellòs, entre d’altres, s’executaran noves rampes al final de les andanes d’Ulldecona, l’Aldea-Amposta i l’Ametlla de Mar i vies a part de 750 metres a Ulldecona i l’Ametlla de Mar. També s’ampliaran les andanes en aquestes tres estacions i s’instal·laran andanes provisionals annexes als existents en les estacions l’Aldea-Amposta i l’Ametlla de Mar.

En el tram Castelló-Vinaròs, la implantació de l’ample estàndard es durà a terme tant en les vies generals com les que es troben apartades i s’adaptaran les instal·lacions per a l’explotació estàndard interoperable (750 metres). Per això, s’instal·laran trams d’aquesta longitud a les estacions de les Palmes, Torreblanca, Santa Magdalena de Polpís, Benicarló-Peníscola i Vinaròs.

Comparteix