Una embarcació de pesca de l’Ametlla de Mar localitza un artefacte explosiu

Comparteix

L’Equip de Desactivació d’Explosius de la Guàrdia Civil de Tarragona va retirar i destruir un artefacte explosiu de senyalització naval, que havia extret del fons marí una embarcació pesquera de l’Ametlla de Mar.

Va ser divendres passat quan l’embarcació pescava i en extreure les xarxes va trobar l’artefacte. Després, va posar rumb a port i va avisar la confraria, que al seu torn va donar avís al Centre d’Operacions i Vigilància d’Acció Marítima de l’Armada (COVAM) i al EDEX de la Guàrdia Civil.

Un equip especialitzat es va traslladar fins al port del municipi i va comprovar que l’artefacte corresponia a una bengala de senyalització naval, utilitzada per a exercicis d’entrenament o missions de rescat marítimes.

La Guàrdia Civil ha informat que en el cas de localitzar alguna peça que pogués ser explosiva, mai s’ha de traslladar en el vehicle propi, davant del risc que això podria comportar per a la seguretat de les persones.’

Comparteix