L’Ateneu Calero impulsa ‘la Ruta Poètica de La Cala’

Comparteix

Es tracta d’una iniciativa innovadora que uneix poesia del territori, indrets emblemàtics del municipi i tecnologia, ja que la ruta recorre diferents punts atractius de La Cala i ofereix poemes musicats i acompanyats de fotografies inspirades en la seva prosa, mitjançant el sistema de codis QR.

L’Ateneu Calero va posar en marxa aquest passat diumenge, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, la Ruta Poètica de La Cala. El recorregut està dividit en 10 punts, cadascun dels quals recull informació sobre el patrimoni material, com són els llocs emblemàtics amb fotografies, i també sobre patrimoni immaterial, mitjançant els poemes i la música.

Des del diumenge 21 de març, l’Ametlla de Mar té una nova proposta cultural. Es tracta d’una Ruta Poètica, que ha posat en marxa l’Ateneu Calero, que té l’objectiu de promocionar i impulsar la poesia, aprofitant molts dels indrets més atractius de la població. Una iniciativa que combina poesia, fotografia i patrimoni i ofereix a l’usuari una altra manera de passejar i recórrer la població.

En total hi ha 10 punts repartits pel nucli urbà, on hi ha penjats cartells que contenen codis QR. D’aquesta manera, els caminants poden escanejar-lo amb el seu mòbil i així deixar-se emportar per la lírica. Cadascun d’aquests codis enllaça directament a un lloc web que ofereix una fotografia de l’indret, realitzada pel fotògraf Abel Borràs, i un àudio del poema amb una melodia de fons. Les poesies són d’autors de les Terres de l’Ebre, recitades per poetes locals.

Cada cartell, a més, porta el nom antic del barri d’on es troba, per tal de donar a conèixer la història i el patrimoni del municipi.

Joan Borràs i Enric Franch són membres de l’Ateneu Calero.

La ruta s’inicia a l’Oficina de Turisme del parc del Bon Repòs on al cartell, hi ha un plànol de tota la ruta. De fet, hi ha un dels codis que redirigeix al Google Maps, per anar seguint la ruta sense perdre’s.

Autors/es:

Les poesies recitades a la Ruta Poètica són d’autors de les Terres de l’Ebre com Gerard Vergés, Zoraida Burgos, Anneta Martí, Àngel Martí, Montse Pallarés, Josep Lleixà, Manel Brull, Miquel Reverté, Ramon Margalef, Conxita Jiménez, Àngels Puente, Manuel Pérez Bonfill, Tomàs Camacho, Ester Berenguer, Montse Boldú, Emigdi Subirats, Maria Brull, Isabel Labòria, Sílvia Panisello, Jesús M. Tibau, Jon Gras, Joan Callau, Mateu Alanya, Carme López, Eduardo Margaretto, Albert Guíu, Pilar Cabrera i Fe Ferrer.

Recitadors/es:

Les poesies són recitades per gent local com Àngels Puente, Àngel Martí, Adriana Alonso, Isabel Labòria, Ester Berenguer, Enric Franch, Eva Mir, Glòria Piñol, Josep Tomàs Margalef, Joan Borràs, Josep Lluís Galceran, Jani Marin, Marc Clavaguera, Montse Cateura i Roser Llanes.

Comparteix