La Federació als clubs de 3a: “O es juga o a 4a Catalana”

Comparteix

La junta de la secció esportiva de la S.C.E.R. de l’Ametlla de Mar ja ha consultat al cos tècnic i els jugadors la seva disposició, la qual s’acabarà de parlar en la reunió que tindran també el dissabte a la tarda.

La Federació Catalana de Futbol amenaça als equips de 3a Catalana de descendir-los de categoria, si no comencen la competició d’aquí a dos caps de setmana. Els clubs, que són contraris a l’inici de la competició, hauran de decidir que faran en les pròximes hores. L’autorització d’accés de públic als camps pot influir en la decisió.

Després de mesos de debat entre clubs i federació, finalment s’ha tensat la corda i les bones voluntats s’han convertit en una amenaça clara cap als clubs amateurs. O juguen, o perden la categoria, amb l’agreujant de no poder recuperar-la durant dos temporades.

Aquestes són les conseqüències que preveu la Federació Catalana de Futbol per a vèncer l’oposició dels clubs a començar la competició el 20 i 21 de març. I això passa just la setmana en què hem conegut que la 2a Catalana ja no començarà la lliga, pel fet que per la quantitat d’equips que la conformen, no la podrien acabar abans del 30 de juny.

Ara són els clubs que hauran de decidir que fer davant l’actual escenari. Els clubs han quedat de reunir-se aquest dissabte a la tarda. La junta de la secció esportiva de la S.C.E.R. de l’Ametlla de Mar ja ha consultat al cos tècnic i els jugadors la seva disposició, la qual s’acabarà de parlar en la reunió que tindran també el dissabte a la tarda. En tot cas, opció de la junta seria la de competir, per no descendir i llençar per terra la feina que s’ha fet les últimes temporades per mantenir l’equip a la categoria.

El fet que el Procicat ja ha autoritzat l’accés de públic als camps de futbol amateurs amb un 50% de l’aforament, pot influir a fer que els clubs acceptin de més bon grat el retorn a la competició, ja que aquest era un dels temes que pesaven més en la negativa dels clubs davant la Federació.

El poc temps que hi ha per començar la competició i el fet que molts equips no estan entrenant, pot obligar a ajornar les dos primeres jornades, les quals s’haurien de disputar entre setmana.

Cal veure com queda la confecció de les plantilles, depenent dels jugadors que estiguin disposats a començar, i la possibilitat que molts es reforcin amb jugadors de 2a Catalana que no jugaran la seva lliga.

Comparteix