‘Com l’hora blava’, el nou llibre de poesia de Joan Callau

Comparteix

Un recull de 49 poemes que porten a l’autor a buscar respostes a les seves inquietuds i a buscar la percepció de l’altre, o allò que és l’altre.

L’escriptor i poeta calero, Joan Callau, acaba de publicar el llibre ‘Com l’hora blava’, un recull de 49 poemes amb el qual l’any passat va guanyar un dels Premis Recvull de Blanes, concretament el Premi de Poesia Benet Ribas.

‘Com l’hora blava’, és el sisè llibre d’aquest autor, el tercer, des del seu retorn poètic i posterior a un silenci editorial que va durar vint-i-cinc anys. Aquest silenci és el preu pagat per Joan Callau per aconseguir la maduresa assolida durant els darrers anys i que l’ha portat a publicar l’any 2014 ‘l’Avís de l’Àngel’i ‘L’arbre que som’, l’any 2018, el que ell considera una trilogia involuntària.

El nou llibre és un viatge introspectiu i intens que porten a l’autor a buscar respostes a les seves inquietuds a dins seu i un cop trobades, a buscar la percepció de l’altre, o allò que és l’altre. «Una vegada estàs dins, sí que trobes alguna resposta sobre el que t’inquieta, però et preguntes ‘què faig aquí si la vida està fora?’ i llavors, trobes la manera de sortir de dins, a través de la percepció de l’altre, en el meu cas de l’altra, de la percepció de la dona, i de la societat» apunta Callau.

L’autor ha publicat els llibres de poemes ‘Càbales del goig’ (Premi L’Espurna del Clot 1986), ‘Tants de dies sense gust de cirera’ (Premi Literari del Perelló 1987), ‘Aquell temps safir’ (Premi Festes Pompeu Fabra 1987), ‘L’avís de l’àngel’ (Premi Miquel Martí i Pol 2013, de Roda de Ter), ‘L’arbre que som’ i ‘Com l’hora blava’ (Premi Benet Ribas 2020, dels Premis Recvll de Blanes).

El nou llibre es pot trobar a les principals llibreries del poble i del país.

Comparteix