Més del 90 % de vacunats contra la Covid-19 a l’Onada de l’Ametlla de Mar han generat anticossos

Comparteix

La residència ha estat pionera a Catalunya en participar en aquesta prova pilot.

Un total de 20 persones usuàries i professionals de l’Onada de l’Ametlla de Mar han participat en una prova pionera amb tests d’anticossos neutralitzats per detectar la presència d’anticossos AcN generats amb la vacunació contra la Covid-19.

D’aquests 20, el 91,6% han donat positiu al test, el que significa que la vacuna ha generat anticossos neutralitzants (AcN) a gran part de persones usuàries i professionals del centre.

El test d’anticossos neutralitzants detecta si la persona ha rebut la vacuna ja ha generat aquest tipus d’anticossos AcN contra la malaltia. A diferència dels anticossos IgG i IgM, els anticossos neutralitzants són capaços de neutralitzar el virus, impedir que aquest sigui efectiu i oferir immunitat a la malaltia a la persona vacunada.

Els resultats dels tests AcN de la companyia Medomics, comercialitzats per Gestiones Comerciales Edsa SL, són immediats i tenen una sensibilitat del 99,5%. Amb una petita punxada al dit s’obté una mostra de sang i en pocs segons el reactiu determina la presència o absència d’anticossos AcN generats per la vacuna contra la Covid-19. La directora de la residència, Marta Navarro, celebra aquesta prova que els dona més tranquil·litat.

Les persones usuàries i els professionals de l’Onada l’Ametlla van rebre la primera dosi de la vacuna de Pfizer BioNTech el 8 de gener i la segona i última el dia 29 de gener. Aquests resultats indiquen que l’administració de la vacuna ha generat immunitat de ramat als centres i, tot i no poder abaixar la guàrdia, és un pas molt important per tornar a la normalitat en els pròxims mesos.

Escolta l’entrevista sencera amb la directora de la residència l’Onada de l’Ametlla de Mar, Marta Navarro:

Comparteix