Inici de la posada a punt de les platges caleres

Comparteix

La regidoria de Medi Ambient ha començat els treballs per tenir en òptimes condicions les platges principals de la població, de cara a la Setmana Santa.

Aquesta setmana s’han començat els treballs de neteja de les platges més importants de l’Ametlla de Mar. La proximitat d’un període tradicionalment turístic com la Setmana Santa, porta implícit l’inici de l’arranjament de platges i també del GR-92 al seu pas per la costa calera. Els treballs de neteja prioritzaran les platges principals i més concorregudes, com la Cala Pepo, l’Alguer, Pixavaques, Cala Bon Capó, Cala de la Llenya o Sant Jordi.

L’objectiu és deixar-les en bon estat, després dels desperfectes que va ocasionar el temporal Filomena i davant l’afluència de visitants habitual per Setmana Santa. En totes elles, es realitzarà una llaurada, retirant les restes de posidònia acumulada i també es condicionaran els serveis, les dutxes i el mobiliari urbà per deixar-les totalment practicables.

El regidor d’Obres i Serveis, Vicent Llaó, apunta que la idea és «netejar-les i també actuar a les zones més afectades pel temporal Filomena, sense comptar inicialment amb les administracions, perquè ja ho vam veure l’any passat que cal avançar-nos».

De fet, n’hi ha algunes que van quedar realment afectades pel recent temporal, com és la platja de l’Alguer, que va tornar a patir desperfectes a causa del trencament de l’espigó. Cal recordar que la Direcció General de Costes i el Mar del govern espanyol fa poc que va reconstruir aquest espigó, molt danyat pel temporal Glòria de l’any passat, però la seva reconstrucció s’ha demostrat insuficient i el temporal també es va emportar una part important de la sorra de la platja. L’Ajuntament ja ha posat els fets en coneixement del Ministeri sol·licitant de nou una actuació d’urgència.

Comparteix