Es realitzen actuacions de millora a les Fortificacions

Comparteix

L’objectiu és conservar el patrimoni històric i cultural del municipi.

La pròxima actuació serà al Castell de Sant Jordi d’Alfama.

Amb l’objectiu de posar al dia aquells espais més visitats i atractius del municipi, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha començat a netejar indrets carismàtics, i amb una història cultural darrere, com són les Fortificacions. Pròximament, també s’actuarà al Castell de Sant Jordi d’Alfama.

S’atansa la Setmana Santa, i tot i la incertesa que genera la situació actual de la pandèmia, l’Ajuntament vol tenir la vila preparada davant la possible arribada de visitants, si s’aixequen algunes restriccions de mobilitat. És per aquest motiu que, recentment, s’han finalitzat treballs de neteja de l’entorn de les Fortificacions, bateria de costa ubicada al litoral sud del municipi per part de la Generalitat de Catalunya i la II República Espanyola durant la Guerra Civil.

Les actuacions han consistit en la neteja dels grafitis, la pintada de l’espai amb un color adaptat al medi, la neteja de l’entorn natural i s’han reposat els cinc panells informatius exteriors que s’havien malmès per diverses causes.

Vicent Llaó és el regidor d’Obres i Serveis.

Després de les Fortificacions, el següent indret on s’actuarà serà l’entorn del castell de Sant Jordi, fortalesa de defensa construïda a la primera meitat del segle XVIII a un dels caps de la costa nord del municipi, edificat a sobre de la torre de guaita construïda el segle XII, i reconstruïda com a fortalesa més endavant, el 1201, pels templers de l’Orde de Sant Jordi d’Alfama.

Comparteix