Humana recull prop de 15 tones de tèxtil usat l’any passat al municipi

Comparteix

Un 30% menys que el 2019 que respon sobretot a la influència que ha tingut la pandèmia en el ritme de donacions de tèxtil.

L’Ametlla de Mar va reciclar als contenidors de la Fundació Humana gairebé 15 tones de tèxtil usat durant el 2020. Concretament, són 13.568 kg de roba que tindran una segona vida. Aquesta xifra representa un descens, de prop d’un 30%, respecte al que es va dipositar l’any anterior.

Un descens considerable que, segons Humana, respon a la influència que ha tingut la pandèmia en el ritme de donacions de tèxtil. Tot i que l’activitat de recollia de residus va ser considerat un servei essencial durant al confinament, al mes de maig i per seguretat, es van precintar els contenidors del municipi.

El responsable de Comunicació de la Fundació Humana, Ruben Gonzàlez, comenta que sobretot la primera part del confinament de la pandèmia, el ritme de donacions va ser bastant menor a l’habitual.

Aquesta reutilització va representar al municipi, a escala ambiental, un estalvi local de 43 tones de CO₂ a l’atmosfera durant l’any passat. A l’Ametlla de Mar, Humana disposa de sis contenidors repartits pel municipi per facilitar el reciclatge i la posterior reutilització de roba i tèxtil usat.

En línies generals, tot i la pandèmia, Humana va seguir amb la seva activitat normal, però sí que durant el confinament estricte es va tancar la planta de preparació per la reutilització de al roba, situada a l’Ametlla del Vallés i també les tendes de roba de segona mà de Barcelona.  També hi hagut limitacions d’horari i d’aforament i lògicament, tot això, ha afectat a tota l’activitat de la Fundació al llarg de 2020.

Humana té com a objectius la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i millorar les condicions de vida de les comunitats en vies de desenvolupament. A través del reciclatge de residus tèxtils, l’entitat impulsa projectes internacionals d’educació i inserció, agricultura, desenvolupament rural i protecció del medi ambient.

Escolta l’entrevista sencera amb el responsable de Comunicació de la Fundació Humana, Ruben Gonzàlez:

Comparteix