Julia Maria Figueres Heiz guardonada amb el tercer premi del prestigiós concurs internacional Franz Liszt Center

Comparteix

La pianista calera Júlia Maria Figueres Heinz, de 17 anys, va assolir el tercer premi del 1r Concurs Internacional Franz Liszt Center Piano Competition, celebrat de manera online a la localitat alacantina de la Nucia. Un certament internacional amb la participació de 360 pianistes d’arreu del món.

Aquesta és una important fita donada la curta edat de la jove calera. Estudiant de 5è grau professional de música al Conservatori de Vila-seca, Júlia Maria Figueres Heinz va presentar-se a la categoria B, amb la interpretació de la peça Tempesta, el primer moviment de la sonata Núm. 17 de Beethoven, una interpretació de gran complexitat. El concurs es va fer online a causa de la pandèmia i van haver d’enregistrar la seva interpretació.

Júlia Maria va començar els seus estudis a Tortosa i els va continuar a Tarragona fins a ingressar al conservatori de Vila-seca. Des de petita que va mostrar la seva devoció pel piano i és considerada una de les pianistes joves amb més futur. Com diu ella mateixa, no es veu fent una altra cosa en la seva vida.

Amant de la música clàssica, però també del pop dels noranta, Júlia Maria vol continuar els seus estudis a l’estranger i veu els concursos com obstacles a superar, més que oportunitats de guanyar-los.

La pianista de l’Ametlla de Mar té programat un concert al Teatre Tarragona el dia 5 de maig, el qual ja s’havia d’haver fet el passat mes d’abril i que ha estat ajornat fins a dos cops a causa de la Covid-19.

Comparteix