Arriba el Carnaval als centres educatius caleros

Comparteix

A partir d’aquest dilluns, tots els alumnes han de seguir les ordres que els ha marcat el Rei Carnestoltes.

El Carnaval, com és habitual, arriba a l’Ametlla de Mar una setmana després del que marca el calendari, per tal de separar-ho amb la proximitat de la Candelera.  Enguany, a causa de la situació actual, els carrers de La Cala no es podran omplir de colors i gresca, però els centres educatius d’infantil i primària del municipi sí que celebraran, durant tota la setmana i a nivell intern, aquesta festivitat de disbauxa, on tot s’hi val.

Enguany, la pandèmia marca un abans i un després en la celebració del Carnaval i no tindran lloc actes tradicionals, com la rua de la Llar d’Infants Xerinola i de l’Escola Sant Jordi o la gran festa amb els familiars. En lloc d’això, però, la festa es desenvoluparà dins de cada centre i en un format reduït, seguint amb totes les mesures de seguretat.

Per una banda, la Llar d’Infants Xerinola ja fa dies que realitza diferents activitats relacionades amb el Carnaval, per tal que els més menuts es familiaritzin amb els diferents elements que configuren la festivitat. Un dels tallers ha estat l’elaboració d’un antifaç, també hi ha un espai de pinta cares i de perruques. Enguany, no s’ha seguit cap temàtica concreta i es poden disfressar de temàtiques molt diverses, gràcies a les disfresses que algunes famílies d’exalumnes els han portat. A banda, també segueixen cada dia les ordres del Rei Carnestoltes.

Consol Ferré és la directora de la Llar d’Infants Xerinola.

Pel que fa a l’Escola Sant Jordi, els alumnes també fa dies que treballen elaborant màscares amb material reciclable, dins l’assignatura de plàstica, o per la seva banda els alumnes de 6è elaborant el pregó del Rei Carnestoltes, dins l’assignatura de llengua. A partir d’aquest dilluns, tots els alumnes també han de seguir les ordres que els ha marcat el Rei Carnestoltes, com són anar amb pijama, amb les ungles pintades o fins i tot, vestits de rapers o rockers.

Fàtima Garcia és la directora de l’Escola.

Comparteix