La regidoria de Medi Ambient redueix un 50% els voluminosos de la deixalleria municipal

Comparteix

Aquesta reducció ha comportat l’estalvi de més de 1.500 euros de les arques municipals.

Des de la regidoria celebren les xifres, però demanen conscienciació a l’hora de reciclar, ja que ‘fer-ho bé és feina de tots’.

Es redueixen un 50% els voluminosos del municipi en un mes. La regidoria de Medi Ambient ha anunciat que aquest mes de gener s’ha aconseguit una reducció del 50 % de voluminosos que es destinen a l’abocador comarcal, amb comparació al gener del 2020, estalviant així més de 1.500 euros dels diners de l’Ajuntament.

Cada tona de voluminosos, que des de la deixalleria municipal no es destina a l’abocador comarcal, representa gairebé 100 euros d’estalvi per les arques municipals. Aquest mes, s’han aconseguit reduir gairebé 20 tones, que representen un total de 1.754 euros d’estalvi, a diferència del gener de l’any passat.

Tot això, gràcies al sistema de triatge més rigorós que realitzen els operaris municipals, alhora que la regidoria de Medi Ambient també ha incrementat el control de la deixalleria, la reorientació de l’usuari i la formació dels operaris.

El regidor de Medi Ambient, Vicent Llaó, celebra aquestes xifres, però demana conscienciació a l’hora de reciclar perquè ‘l’estalvi és feina de tots’ i recorda que es destina més d’un 15% del pressupost pel sistema de recollida selectiva d’escombraries  al municipi.

A la deixalleria municipal es classifiquen els voluminosos segons el tipus de material, com el vidre pla, fusta, runa, plàstic dur, entre d’altres. Des del gener d’enguany, la deixalleria obre de dilluns a divendres de 10 h a 13 h i de 14.30 h a 17.30 h i els dissabtes de 8 h a 13 h, augmentant així el control dels residus que es dipositen.

A banda, recordem també que l’Ajuntament ofereix el servei gratuït de recollida de voluminosos als particulars, el segon i quart divendres de cada mes. Per poder sol·licitar el servei, s’ha de trucar al telèfon de l’Ajuntament, 977 45 60 00, de 9 a 14 h i donar les dades.

Comparteix