El Procicat aprova el confinament comarcal, allargar la restauració una hora per torn i obrir gimnasos al 30%

Comparteix

A partir del pròxim dilluns s’aplicaran les noves mesures, la vigència de les quals és de dues setmanes.

El Procicat ha aprovat aquest dijous passar del confinament municipal al comarcal a partir del dilluns, allargar la restauració una hora en els torns d’esmorzar i dinar i reobrir també els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals. També ha decidit equiparar les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç. Així, les llibreries podran obrir el cap de setmana i també ho faran tots els dies les que tinguin més de 400 metres quadrats. A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà també la docència teòrica presencial. La vigència de la nova resolució és de dues setmanes. La resta de mesures ara vigents es mantenen.

Així doncs, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. A partir de dilluns queden fora d’aquestes restriccions les llibreries, que passen a considerar-se equipament cultural.

Pel que fa a la restauració, es manté l’obertura només en les franges d’esmorzar i dinar, però cadascuna s’allarga una hora. Així doncs, podran obrir de 7.30 a 10.30 i de 13 a 16.30.

També es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència.

Situació Covid-19 al municipi

Actualment, segons la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, a l’Ametlla de Mar hi ha dos casos positius per Covid-19, un d’ells ingressat a l’hospital. El risc de rebrot baixa a 35.08 i la taxa de reproducció és de 0,48.

Els 9 ingressos de pacients amb coronavirus als hospitals ebrencs han marcat les dades d’aquest dijous a la regió sanitària, on hi ha 70 persones. Pel que fa als contagis de Covid, a les Terres de l’Ebre s’han comptat, aquest dijous, 53 nous positius i no s’ha hagut de lamentar cap defunció.

Comparteix