S’entreguen els premis del 21è Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre, virtualment

Comparteix

Entre els guanyadors, hi ha cinc noms caleros, dotats amb un total de sis premis.

Ja es coneixen els guanyadors del 21è Concurs de Fotografia de les Terres de l’Ebre, que organitzen conjuntament i anualment les àrees de Turisme de l’Ametlla de Mar i Deltebre. Es tracta d’un concurs que porta centenars d’imatges espectaculars d’alguns dels racons, colors i moments més atractius del nostre territori. Enguany, hi ha hagut 43 participants que han presentat un total de 149 fotografies i l’entrega de premis es va dur a terme virtualment, el passat dissabte 30 de gener, per les xarxes socials.

El guanyador de la categoria de fotos fetes a l’Ametlla de Mar ha estat Xavier Solé Guimerà amb l’obra “Escales al mar”, que s’emporta els 400 € de premis. En la segona posició, ha quedat la fotografia “El Raconet” de Montserrat Margalef Sancho amb 250 € de premi. I la tercera posició ha estat per a José Alza Barrios per la fotografia “El Far de la calma” amb 175 € de premis. El premi Local ha estat per a Carina Balfegó Morales per la fotografia, “Quan el cor parla de la Cala”, amb 250 €.

Pel que fa als guanyadors de la categoria de fotos fetes a Deltebre, el 1r premi ha estat per a Agustí Descarrega per la fotografia “Rajos Crepusculars celestials” amb 400 € de dotació. El segon premi, l’ha guanyat Fidel Margalef per la foto “Camins Incerts” amb 250 € de premi. La tercera posició ha estat per a la fotografia “La carícia dels vents” de Xavier Solé. El Premi local de Deltebre a la millor fotografia, dotat amb 250€, ha estat per a “Espills al sol” de Francesc Sans Vidal de Deltebre.

Quant a la resta de premis, el Premi Terres de l’Ebre a la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre dotat amb 300 €, ha estat per a la fotografia “Després del Glòria” de Cristina Pedra Franch de Camarles.

El 1r d’Activitat Humana, la millor fotografia realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre amb activitat humana, dotat amb 400 €, ha estat per a la fotografia “Espurna que encén la llama” d’Agustí Munté Carrillo de Barcelona. El 2n premi d’aquesta categoria, dotat amb 250€, ha estat per a la fotografia “Treballs Estacionals” de Julio Charles Godia d’Alcarràs i el 3r, dotat amb 175€, per a “Trabajos portuarios” de José Reyes Belzunce de Sant Boi de Llobregat.

El Premi Especial a la millor fotografia en blanc i negre, dotat amb 300 €, ha estat per a la fotografia “Silenci” d’Andrés Fonollà Domingo de Roquetes.

El Premi Fotografia Gastronòmica, a la millor fotografia realitzada a qualsevol plat i/o producte gastronòmic típic de Deltebre i/o l’Ametlla de Mar, dotat amb 300 €, ha estat per a “Sabor a mar” de Julio Garcia Balaguer d’Amposta.

I el Premi a la Creativitat, a la millor fotografia paisatgística realitzada a qualsevol indret de les Terres de l’Ebre en qualsevol tècnica, en la qual es permet tota mena de manipulació digital, dotat amb 300 €, l’ha guanyat la fotografia “Anem a l’Ebre 1” d’Andreu Fernández Loma de Tarragona.

Aquest any, i a causa de la Covid-19, no s’ha pogut dur a terme l’acte d’entrega de premis presencialment, el qual es feia tradicionalment en mig de la Festa Major de la Candelera, però sí que es va retransmetre online a través del canal Youtube de Turisme de l’Ametlla de Mar. Qui ho vulgui, ho pot tornar a visualitzar clicant l’enllaç. Maite Boquera és la regidora de Turisme de l’Ametlla de Mar.

Les fotografies guanyadores s’exposaran, com és habitual, al Centre d’Interpretació de la Pesca durant els mesos de juliol i agost. El jurat ha estat format per Antònia Ripoll, artista visual i professora de pintura de l’Escola d’Art i Disseny Esardi d’ Amposta, Joan Puig i Pasqual, foto periodista, guanyador del 2n. Premi de Fotopress i Albert Vidal i Ribes, creador audiovisual i director creatiu de Vèrtex Comunicació.

Comparteix