L’Ajuntament prorroga les mesures fiscals per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus

Comparteix

Les mesures, aprovades al ple celebrat dissabte, contemplen l’exempció de les taxes d’ocupació viària i també avantatges en la matriculació de l’EMMA.

A banda, el ple també va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits, l’increment retributiu del personal i la moció de suport al Conseller Bernat Solé i a tots els represaliats per la causa general independentista.

L’Ajuntament va aprovar el passat dissabte, durant el ple ordinari, la pròrroga de les mesures fiscals dins el pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. Unes mesures que contemplen l’exempció de les taxes d’ocupació viària, que beneficiaran directament sectors com el comerç, l’hostaleria i la restauració del municipi.

Això suposa que els establiments no pagaran, durant el període de gener fins al juny de 2021, per les terrasses amb taules i cadires, jardineres i testos i el tancament de carrers. L’exempció de pagament suposarà que l’Ajuntament deixi d’ingressar gairebé 30.000 euros.

Una altra de les mesures contempla els avantatges en la matriculació de l’EMMA, per aquells alumnes que s’han donat de baixa a conseqüència de la Covid-19.Les mesures fiscals van ser aprovades per unanimitat amb els vots positius d’ERC, Entesa per La Cala, Junts per l’Ametlla i C’s.

Jordi Gaseniés l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Per altra banda, el ple també va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits, en l’exercici de 2021, per 36. 726 euros, que va comptar amb els vots positius d’ERC i Entesa per La Cala, l’abstenció de Junts per l’Ametlla i el vot negatiu de Ciutadans.

També es va aprovar l’increment retributiu del personal, en l’exercici 2021, un increment donat per la Llei de Pressupostos que s’ha de reflectir als actuals pressupostos. El punt va comptar amb els vots positius d’ERC, Entesa per La Cala i Junts per l’Ametlla i l’abstenció de Ciutadans.

Antonio Espuny és el regidor portaveu d’Entesa per la Cala.

Eva del Amo és la regidora portaveu de Junts per l’Ametlla.

Josep Maria Figueres és la regidora portaveu de Ciutadans.

Per últim i un altre dels punts destacats va ser la moció de suport al Conseller Bernat Solé i a tots els represaliats per la causa general independentista. La moció va rebre els vots positius d’ERC, Entesa per La Cala i Junts per l’Ametlla i el vot negatiu de Ciutadans.

Ple ordinari (30/01/2021)
Comparteix