La campanya de l’oliva a l’Ametlla de Mar es tanca amb molta quantitat i qualitat

Comparteix

Gairebé 600.000 kg d’olives s’han mòlt enguany a la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar i s’ha extret un total de 100.000 litres d’oli. Una campanya molt bona amb comparació a les anteriors.

La producció de l’oliva enguany ha augmentat  la meitat respecte a l’any passat. I és que la temporada passada va ser dolenta al municipi, no es va arribar als 300.000 Kg d’olives i els associats només van poder extreure 4.500 litres d’oli.

Enguany però, s’han recol·lectat gairebé 600.000 kg d’olives i l’oli extret pels socis ha estat d’uns 44.000 litres. Un oli que ha estat de molta qualitat. Així ho explica el president de la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar, Antonio Espuny.

Pel que fa al preu de l’oliva ha anat variant entre els 40 i 30 cèntims al quilo. I el preu de l’oli a l’engròs continua sotmès i condicionat pel preu del mercat mundial i els aranzels americans. Espuny espera que es recuperi el preu de l’oli la pròxima temporada perquè afecta directament al preu de l’oliva.

En total doncs i aquesta temporada, la Cooperativa ha produït 100.000 litres d’oli, 44.000 litres dels quals han estat dels socis.

Comparteix